Пожароустойчиви индустриални врати

Несъмнено защитата от пожари е сред най-големите приоритети на всеки един, занимаващ се с бизнес, без сферата на развитие да има значение. Активното прекратяване на такова бедствие се изразява в ръчно или автоматично откриване и потушаване на огъня, а пасивната защита представлява разделяне на съответната сграда на отдели като за целта се използват пожароустойчиви индустриални врати, както и огнеустойчиви подове и стени. При предотвратяването на пожари е изключително важно хората да бъдат обучени, като целта е превенция и адекватна реакция при такова бедствие.

Вижте профила на BORMAN в reddit.

pojaroustoichivi-vrati
Противопожарна врата с антипаник затваряне

Противопожарните индустриални врати са изработени от много здрави огнеупорни материали, издръжливи на висока температура, което прави тяхното запалване почти невъзможно. Съществуват различни видове материали, като най-често се използват стомана, специална вата, гипс и други. При изработката на някои врати се използва и специално стъкло, с цел да се подобри дизайнът на сградата, като за този вид врати е характерно да се справят добре като бариери срещу огън и пушек.

Изключително важен компонент са уплътненията и хардуерът на противопожарните врати. Тези врати най-често включват автоматични затварящи устройства, ключалки и брави, които са устойчиви на висока температура. Уплътненията на противопожарните врати за изработени от материали, които са изключително лоши проводници на топлина. Това са характеристики, които позволяват пожароустойчивите врати да издържат достатъчно дълго време на огън, като по този начин той ще бъде локализиран само в една единствена малка част от съответната сграда, което ще доведе до значително по-малко на брой щети, а и ще осигури необходимото време противопожарният отряд да пристигне.

Противопожарните индустриални врати могат да бъдат изработени изцяло от стъкло или да имат прозорци. Необходимо е те да бъдат също толкова устойчиви на огън, както и да останат напълно непокътнати, ако евентуално избухне пожар в помещението. Прозорците трябва да бъдат изработени от специален материал, като например керамично , армирантно или боросиликатно стъкло. При изработването на тези стъкла е възможно използването на натриев силикат, а причината за това е неговата способност да ограничава трансфера на топлината.

Пожароустойчивите индустриални врати са важна част от предпазването на промишлени помещения от избухването на пожари. Този вид врати спомага осигуряването на безопасни условия на труд, а също така и за ограничаването на загубата на стопански активи при едно такова бедствие. Противопожарните врати е необходимо да бъдат редовно проверявани, за да може по този начин да се гарантира правилното им функциониране при настъпването на подобни неблагоприятни събития.

За повече информация относно този вид врати може да посетите фирмения сайт на „Борман Комерс”, както и да се запознаете с предлаганите от фирмата продукти и да получите още полезни съвети.