Пожароустойчиви врати от Борман – средство против огнени стихии

В наши дни на пазара се предлагат пожароустойчиви врати, които могат да издържат определено време на огнената стихия. Класовете на тези врати са определени чрез параметрите EI30, EI60 и EI120 като цифрите определят колко минути вратата ще издържи на горене. За периода, през който вратата издържа на пожар може да вземете конкретни мерки.

Вратите против пожар на Борман България притежават сертификат за качество, в който са упоменати маркерите за издръжливост на огън, а също така присъства и произхода на стоката. Търговецът внася врати от Полша и Русия, а също така предлага и български противопожарни врати. Това, което можем да ви гарантираме, е безспорното качество на всеки един артикул.

Борман България – внос и дистрибуция на врати в БГ.

Колко време издържат вратите Борман на горене?

Борман ви предлага врати с издръжливост на горене EI60 и EI120. С други думи устойчивостта на огнената стихия може да бъде един или два часа, през които да потърсите съдействие от противопожарната охрана. Последната ще се намеси решително, за да не допусне огъня да се разрасне в останалите помещения от апартамента, вилата, офиса или други видове обекти.

Освен, че издържат на горене, противопожарните врати, не позволяват нахлуването на дим в останалите стаи от собствеността ви. По този начин се предпазвате от задушаване и други неприятни последици. Ето защо много училища, детски градини, болници и институции използват пожароустойчиви врати, с чиято помощ предпазват посетителите и клиентите си.

По стандарт вратите против пожар, трябва да издържат най-малко 30 минути. Това е абсолютният миниум, в който да се вместите, когато се съпротивлявате срещу огъня. Разбира се, колкото по-издръжлива е една врата, толкова по-добре за клиентите. Необходимо е последните да получат пълна сигурност, когато става въпрос за възникването на пожари.

Как да сме сигурни в противопожарния ефект на вратите?

При всички случаи вашата противопожарна врата, трябва да дойде до вас със сертификат за качество, който да удостовери нейните способности. Тези сертификати се издават на база тестове, които включват изпичане на вратите за определено време. Ако вратата издържи на теста, то тя е годна за продажба и може да се използва от клиентите напълно спокойно.

Ако търговецът, от който купувате пожароустойчива врата, не ви предложи сертификат и гаранция, е по-добре да забравите за тази стока, тъй като можете да се сблъскате със сериозни проблеми. Евтините стоки на пазара не са за препоръчване и е по-добре да страните от тях.

Ще познаете качествените врати против пожар по металната щампа, която се слага на касата. На етикета присъства името на производителя, информация за продукта и неговия произход. Само по този начин ще разберете, че сте попаднали на оригинален и ефективен вид продукт.

От какви материали са изработени вратите против пожар?

В следващите няколко реда ще ви запознаем с материалите, от които се правят т.нар. пожароустойчиви врати. Всеки един вариант има различна цена, така че ви предлагаме да направите своето проучване, преди да преминете към същинската покупка. А сега нека разгледаме какви са актуалните предложения на българския пазар, от които да избирате:

  • Пожароустойчиви врати от дърво–те използват специални панели за задържане на огъня. Външният им вид е много изискан, което повишава от общата цена. Те ограничават огъня и дима и са чудесен начин за обзавеждане на жилище или офис.

 

  • Стоманени противопожарни врати – притежават двоен фалц и двупластов слой на огнеупорен уплътнител. Освен дълготрайната устойчивост на горене, предлагат и високи нива на топло и шумоизолация, заради използваната минерална вата.

 

  • Пожарни врати с алуминиеви профили – алуминият е много надежден материал, който може да задържи разпалването на огъня. Това се отнася, както за вратите, така и за дограмата. Ето защо, пожароустойчивите врати от алуминиев профил са предпочитани от мнозина. Освен това те издържат на лоши атмосферни влияния и външни шумове.

Това са трите основни вида пожароустойчиви врати, от които можете да избирате. В добавка към тях можем да прибавим и продуктите със стъкло (полупрозрачен пълнеж), които също имат редица положителни качества, в това число: противопожарно стъкло, изолация, качествена визия и други. А сега е ваш ред да селектирате най-приемливото предложение.

5/5 - (2 votes)