Нови масивни интериорни врати заместват старите кухи врати

Ако тънките, кухи интериорни врати, които първоначално са били монтирани, когато къщата ви е била построена, започнат да се разглобяват, покритието да избледнява или просто вече не ги харесвате, може би е време за промяна. Днес масивните крила за врати са по-достъпни от всякога. С няколко сравнително лесни стъпки и правилните инструменти, ще имате чисто нов външен вид на помещението.

Врати в София, България – Борман.

  1. Свалете старата врата.

Започнете с демонтирането на старата врата. Най-лесният начин да направите това е да се постави тънка отвертка под щифта, който държи всяка панта и да я ударите с чук. Може да ви е по-лесно да извадите щифтовете, ако имате партньор, който да ви помогне да вдигнете вратата. Това ще запази щифтовете от деформация. След като щифтовете са отстранени, занесете старата врата до работното си място, тъй като с нейна помощ направите правилните дупки в новото крило.

  1. Използвайте стара врата като шаблон.

Използвайте старата врата като шаблон, за да маркирате необходимите дупки и жлебове, които ще са необходими на новото крило. Ще е добре да стегнете двете врати заедно.

  1. Измерете ширината на вратата.

В случай, че новата врата е малко по-широка от старата вратата, ще трябва да ги изравните, така че новата да може да влезе в съществуващата рамка. Намалете ватата в края с помощта на старата врата като шаблон, поставете нова врата на подходящата височина. Не се опитвайте да режете прекалено много. За да отстранявате по малко от излишната част от вратата, най- подходящо е да използвате ренде, но ако нямате, можете да използвате обикновен трион.

  1. Пробийте дупка за ключалката.

Необходимо е да направите дупка с подходящ диаметър, в която да поставите ключалката. Използвайте специален трион за тази стъпка. Както и при предишните стъпки, използва старата вратата като шаблон.

 

  1. Монтирайте ключалката

След като сте подготвили мястото, на което трябва да се намира ключалката и бравата, монтирайте ги, като следвате инструкциите на опаковката.

  1. Загладете краищата на вратата

Използвайте шкурка, за да отстраните остатъците от дърво, които има по краищата на изрязаната врата. Сложете пантите на отбелязаните места, както и механизма на бравата.

  1. Закачете вратата на мястото й.

След като сте подготвили всичко и пантите и механизма на бравата са монтирани, закачете вратата на мястото й. Отворете и затворете крилото няколко пъти, за да се уверите, че прилепва добре към рамката. Пробвайте бравата как функционира, заключва ли ключалката. Ако има нещо, което закача, отстранете причината за това.

Ето че вашата нова врата е готова за употреба. Ако всичко казано дотук ви звучи прекалено сложно, извикайте майстор, който за кратко време ще монтира новата ви врата.

5/5 - (1 vote)