Подходящи материали за кухненски плот

Изборът на правилния  кухненски плот може да се окаже труден и скъп. Преди да прахосате средства за такава голяма придобивка, проверете плюсовете и минусите на различните материали за кухненски плот, представени от Борман, така ще изберете най-подходящия за вашето пространство.

Врати в София, България – цени на вратите.

Кварцови плотове

Практически тези плотове са без поддръжка. Кварцовите плотове са петно, киселинно, топлиннно и удароустойчиви. Благодарение на тяхната не-пореста повърхност, не е нужно да бъдат запечатвани като естествените каменни плотове. Предлагат се в широка гама от цветове и модели. Кварцът обикновено се нарежда близо до гранита по популярност.

Полирани гранитни плотове

И все пак, най-добрият избор за повечето собственици на жилища са традиционните гранитни плотове, които предлагат най-висок клас външен вид, който допълва  кухнята, осигурявайки трайна повърхност. Тъй като гранитът е естествен материал, вариациите в каменната шарка са разнообразни и за повечето хора това е особено привлекателно, но отделните плочи трудно могат да си съвпаднат. В повечето региони, цената на гранита и кварца са сравними, но естественият гранит изисква малко повече грижи, отколкото кварца, за да запази добрия си външен вид. Трябва да триете всички петна бързо, особено маслото, виното, киселината и содата и да се прави редовно запечатване – обикновено веднъж годишно.

Ламинирани плотове

До момента най- добрата опцията за семейния бюджет е ламинирания плот. Възвръщането на тяхната популярност е благодарение на новите модели, които наподобяват естествен камък, дърво или дори кварц, а струват много по- малко.

Дървени плотове

За топъл, селски кухненски вид, изберете дървен плот в касапски стил. Този материал и декоративно, и функционално е идеално място за подготовка на храната – добре запечатани, дървените плотове са подходящи дори за кълцане на месо. За разлика от други по- евтини варианти, като ламината, дървото е силно устойчиво на топлина, така че не е нужно да се притеснявате, когато поставяте горещи тенджери и тигани на повърхността. Повечето собственици избират да смесват дървените плотове с други повърхности като естествен или технически камък, за да разполагат с разнообразни работни повърхности.

Мраморни плотове

Сегашният любимец в света на дизайна е сиво оцветената жилка в Карара или Калаката мрамор, което е не само естетично, но и помага за прикриване на износване и скриване на светлинни петна. Този камък придава на всяка кухня определено вид от най-висок клас, въпреки че цената е сравнима с някои гранити, мраморът е с пореста повърхност и оцветяването може да бъде проблем. Редовното запечатване и специално внимание след употребата на нещо кисело, за да се предотврати увреждане и да се запази порестата повърхност в най-добрия си вид, е задължително.

Това бяха материалите за кухненските плотове, представени от фирма за Врати Борман България.

5/5 - (1 vote)