Кои противопожарни врати са най-добри?

Във всяка пазарна ниша има определени водещи компании, които се ползват с най-голям авторитет сред потребителите и чиито продукти са предпочитани заради своите високи качества. В тясно специализираните браншове броят на конкурентните фирми е значително по-малък, но неизменно някоя от тях се отличава като лидер, без да се достига до монополизъм и конфликт на интереси.

Интериорен дизайн Борман България.

pojaroustoichivi-vratiПроизводството на пожароустойчиви врати е сред тези по-специфични дейности, в които няма много съперничество между отделните компании, но съществува изявена и доказана търговска марка, която винаги е първи избор за клиентите. В случая това е Valberg – серия продукти на руския концерн, която включва различни видове каси и сейфове, както и огнеупорни врати с различен вид и размери.

Компанията е създадена през 1991г. изцяло за целите на руския пазар, като изработва основно сейфове за оръжия, за съхранение на лични вещи и за банковия сектор. Налагайки се като най-добрата в бранша, тя много бързо се разраства, отваря клонове из цяла Русия и обогатява продуктовата си гама с нови изделия – пожарозащитни врати, метални офис мебели, метални конструкции за нуждите на индустрията и др. През 2001г. е сертифицирана по международен стандарт ISO 9001:2000 от норвежката фирма Det Norske Veritas, създадена още през 1864г. и ползваща се с огромен авторитет както в Източна, така в Централна, Западна Европа и отвъд океана.

През 2003г. открива собствен клон в България, където малко по-късно започва производство на сейфове и противопожарни врати за износ в страните-членки на ЕС. Дистрибуторската мрежа включва над 1300 представители, разпръснати навсякъде по света –Полша, Украйна, Беларус, Казахстан, ОАЕ, Китай и САЩ.Към момента компанията разполага с три завода, два от които на територията на Русия и един в България, чиято продукция е международно призната и търсена. Те са оборудвани изцяло с най-модерна техника за поддържане на високотехнологичен производствен процес, по време на който се упражнява текущ контрол на качеството. Готовите изделия се подлагат на лабораторни и полеви тестове за доказване на издръжливост, преди да бъдат удостоени със сертификати за качество.

Освен продукти със собствена марка (сейфове и пожарозащитни врати Valberg, офис мебели Nobilis и Praktik), произвежда изделия и суровини за водещи чуждестранни компании като Bisley (Великобритания), Technomax (Италия), Joma (Испания), Topaz (Южна Корея) и Format (Германия), като предлага сервизно и следгаранционно обслужване за всички свои продукти