Да изберем ли Стъклена входна врата?

Има много причини да изберете и да поставите стъклена врата на входа на дома си, но преди това трябва да вземете някои решения, с които ще ви запознаем в тази статия, за да ви помогнем да вземете най – правилното решение.


Предимства на стъклената входна врата
Определено едно от преимуществата и основна причина, заради която доста хора избират именно стъклената врата е светлината от отвън, която тя осигурява на дома. Няма значение дали ще я сложите на педната входна врата или някъде в близо до задния двор, бъдете сигурни, че тази врата ще ви доставя огромно количество светлина. Това от чисто психологическа гледна точка може да бъде много енергизиращо, а и това е един добър начин да оцените природата, сред която се намира дома ви.

Врати Борман в София – на склад и по поръчка.

Всеки ден ще имате възможността от дома си да наблюдавате красивото време навън, без значение от сезона. Това е идеалното решение да се наслаждавате на природата без да бъдете обезпокоявани от някои не толкова приятни насекоми или пък природни явления като вятъра и дъжда. Ако трябва да обобщим с няколко думи ще кажем, че предимствата на стъклената входна врата са цялата светлина и наслада, която дава на хората, които живеят в дома без да ги излага на външни рискове с неприятни последици.


Подходящо място
Стъклените врати са особено и най – вече подходящи за къщи. Има хора, които рискуват и ги поставят като входна врата на апартамента си, но това е по – скоро неприятно и е свързано с един от недостатъците на стъклените врати, които ще споменем малко по – надолу в тази статия. Но ако сте хора, които живеят в къща, която е в отдалечен район, до която всичко е спокойно и е сред природата няма защо да се колебаете, можете спокойно да закупите стъклена врата и да я използвате като входна такава. Гарантираме, че няма да съжалявате за избора си, а дори напротив.

Размери, видове, избор

Ако решите, че стъклената врата е перфектната за вашия дом, когато дойде време за поръчка ще разберете, че има редица видове и размери, от които да избирате, все пак това са врати, които са доста широко разпространени. Ще се наложите да направите избор измежду по – съвременни врати с изцяло стъклени панели с модерна рамка и оформление или пък традиционни стъклени врати с разделени панели с дървена рамка, опциите наистина са много.

Можете също така да изберете вие и вида на стъклото, което ще бъде поставено на вратата. Например може да се спрете на обикновеното стъкло, но може да изберете и матираното, което ще даде т.нар. „мъглив ефект“ и ще ви предостави възможност да запазите неприкосновеността си в самата къща. Разбира се, можете спокойно да работите и с дърводелец или да се свържете с дистрибутор, който да изготви вратата ви по поръчка, така че да ви удовлетворява възможно най- много.

Недостатъци

В този раздел ще ви обясним за едни от основните недостатъци, които се свързват със стъклените врати и които може да не ви се понравят.

Първото и основно нещо, което ще споменем е липсата на лично пространство до една степен. Това е така, защото при стъклената врата както вие можете да наблюдавате какво сеслучва отвън, така и хората отвън могат да наблюдават какво се случва в къщата ви. Някои клиенти това не ги притеснява ни най – малко, но за други се оказва сериозно изпитание.

Другият недостатък на стъклената врата е материала, от който е направена, а именно – стъкло. Всички знаем колко лесно чупливо е стъклото и как трябва да се внимава да не се счупи, да не говорим, че това крие и рискове от наранявания.

Ако сте готови да пренебрегнете тези недостатъци на стъклените врати ви препоръчваме да разгледате различните модели и да не се бавите с поръчката си.

5/5 - (1 vote)