Всичко за Френските врати

Френски врати се използват и като входни врати към задния двор, и като интериорни врати, които разделят на две широките пространства. Тези врати се харесват, защото успяват да запазят личния живот на стопаните на дома, като същевременно позволява визуална връзка между двете помещения. Дворните френски врати често се отварят към верандата или задния двор.

Видовете врати на пазара в София.

Интериорните френски врати често се срещат в антрето, между трапезария и кухня или всекидневна, вратите позволяват светлината да изпълва пространствата.

Понякога се използват пердета и завеси, точно както с външен прозорец, за да се  съхрани личния живот. Дизайнът със стъклени пана е най-популярен.

plazgashti-vrati-perfektniФренските врати се предлагат с отварящи се навън и навътре фитинги. При избора на врати за вътрешно или външно отваряне в дома, планирайте правилно пространството около крилото на вратата. За разлика от плъзгащите се врати, френските врати изискват повече пространство за действие. Измерете ширината на вратата и оформете радиус около точката на въртене от двете страни на касата, за да видите колко място ще трябва да освободиите.

Вариантите на дизайн на френските врати включват различни модели на прозорчетата, разновидности на стъклото, материала за вратата, цвят и размер. Производителите предлагат стандартни модели френски врати, които лесно се побират в стандартните отвори за врати, както и персонализирани модели, които отговарят на уникални и по-нетрадиционни пространства. Обикновено се монтират като чифт врати, които се преместват навън от центъра на отвора на вратата, като има два стандартни вида френски врати: отварящи се навън и навътре. Има няколко варианта дизайн на врати. Вашите врати може да са с плосък стъклен панел, без решетки, които са по-често срещани.

На пазара се предлагат стандартни размери френски врати, но ако живеете в по- стара къща или имате нетрадиционни размери на отвора вратата, има производители, които предлагат всякакви нестандартни размери. Вратите също така се предлагат в различни цветове. Щори и завеси обикновено се използват, както за прозорците, така и за стъклената част на вратите. Така по всяко време можете да контролирате достъпа на светлина и да допринесете за неприкосновеността на личния си живот в помещението с френски врати.

Най- важната част от монтирането на този вид врати е правилното изчисляване на радиуса на мястото, където ще се отварят двете крила. Френските врати могат да бъдат изработени от стомана, дърво или алуминий и могат да се ремонтират и боядисват така, както постъпваме с прозорците.

За по- голяма сигурност, следете вратите за външна употреба да имат три- точкова заключваща система. Старайте се да монтирате вратата върху рамката така, че да може да се отваря и затваря плавно, без усилие.

5/5 - (1 vote)