Блиндирана врата или дървена врата с резета?

Блиндирана врата или дървена врата с резета?

Когато се наложи смяна на старата входна врата,повечето клиенти се поставят пред дилемата дали да инвестират повече средства и да си гарантират сигурността с противовзломна блиндирана врата или да се ограничат с обикновена дървена врата, на която да поставят допълнителни външни резета при нужда. За да им помогнат в решението, специалистите на фирма Борман Комерс, дистрибутор и на двата вида врати, изтъкват техните предимства и недостатъци:

vhodna-vrata-portalna-modernaБлиндираните врати са най-модерното решение за защита на дома, като в зависимост от вградените заключващи механизми могат да имат една или две ключалки, активиращи многоточкова система. Това осигурява едновременно надеждност и удобство, тъй като няма нужда от носенето на голям брой масивни и тежки ключове. Съществуват и блиндирани врати с безконтактно отваряне – чрез чип, код-карта или дори телефонни команди, което освен комфорт, гарантира и пълната невъзможност за разбиване на вратата. Като евентуален недостатък на тези врати може да се изтъкне тяхната цена, водеща понякога до невъзможност на клиентите да осъществят желания избор.

Дървените врати сами по себе си са доста далеч от нивото на сигурност на блиндираните врати, затова пък са значително по-евтини. Проблемът при тях е, че независимо от „добавките” – втора секретна ключалка, външно или вътрешно резе и пр., структурата им остава значително по-слаба и податлива на натиск, защото самият материал няма здравината и якостта на закалената стомана, използвана за направата на блиндирани врати.

Освен това премятането на цяла връзка ключове не е сред най-приятните занимания, а и необходимите 5 минути за отваряне на всички ключалки могат да бъдат жизненоважни в някои ситуации.

Друг е въпросът обаче, че някои жилища нямат нужда от толкова здрава и високотехнологична врата, каквато е блиндираната, и инвестирането на сериозна сума в нея би било нецелесъобразно.

В такива случаи дървена врата с една допълнителна ключалка би могла да бъде напълно достатъчна, без да се влиза в излишен преразход – когато в жилището няма ценни вещи, когато е временно необитаемо или когато до него има лесен достъп от друго място – през прозорец, тераса, гараж и пр.

Всички тези фактори трябва да се вземат предвид, когато се избира входна врата, така че тя да бъде най-подходящата за клиента и неговия дом.

Блиндирана врата или дървена врата с резета?
5 (100%) 3 votes

    Comments are closed.